Снимка: БГНЕС

"Гледах „Короната“ по Netflix и сериала показва кралския живот. Изглежда доста стресиращо.“

Принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че ще се оттеглят като „старши“ членове на кралското семейство и ще балансират задълженията си във Великобритания, докато всъщност живеят в Канада.

Меган вече е там, заедно с малкият Арчи, а на принц Хари се падна задължението да се изправи очи в очи с баба си, кралица Елизабет, баща си Чарлз и брат си - принц Уилям, за да измисли семейството заедно какъв ще е изходът от тежката ситуация.

Но херцогинята и херцогът на Съсекс досега се издържаха от парите, които британците плащат на държавата. Как именно те приеха факта, че семейството реши да напусне Острова и "да изкарва само парите си“.

"Разбирам, че навярно е трудно. Но има много хора, на които им се случват по-лоши неща“, казва младеж на улицата в Лондон.

"Не могат да използват кралството, за да имат сватба като в приказките и да се възползват от всички позитиви, които идват с това, но когато нещата станат малко по-трудни, веднага да избягат. Мисля, че това е малко нечестно спрямо обществото, но може би ги разбирам“, казва друга лондончанка.

"Бях шокирана, но да съм честна, предполагах, че нещо такова ще се случи, защото медиите третираха Меган ужасно. Разбирам защо това се случва. Хари иска да предпази семейството си“, споделя млада британка.

"Много пари бяха похарчени за ремонта на мястото, където живеят. А сега те сякаш ни казват „Благодаря ви много, но всъщност ние си тръгваме“. Чувството е все едно са ни ударили юмрук в зъбите или са сипали сол в раната. Щом си кралска особа и получаваш тези привилегии, ние очакваме да получим нещо в замяна като нация“, възмущава се нейна приятелка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase