Снимка: iStock

Продукти:

2/3 чаша соев сос
½ чаша пилешки бульон
¼ чаша мед
2 супени лъжици оризов винен оцет
2 супени лъжици кафява захар
3 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица сусамово олио
1 супена лъжица царевично нишесте
1 чаена лъжица чили
1 чаена лъжица джинджифил на прах
¼ чаена лъжица червен пипер
1 супена лъжица зехтин
500 г телешко месо, филе
1 глава броколи, накъсана на розички
 
Приготвяне:
 
В купа смесете соевия сос, бульона, меда, оцета, кафявата захар, чесъна, сусамовото олио, нишестето, чилито, джинджифила, червения пипер и ¼ чаша вода. Разбъркайте добре маринатата и оставете настрана.
 
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Нарежете месото на малки парчета. Сложете го в тигана. Разбърквайте от време на време, докато покафенее. Потопете броколите в сместа със соевия сос. Добавете ги в тигана. Залейте с остатъка от маринатата. Разбърквайте в сгорещената мазнина, докато сосът започне да се редуцира, глазира и полепва по месото и броколите. Сервирайте върху канапе от варен ориз.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар