Reuters

Коледа е празникът, който събира цялото семейство на едно място. Неслучайно това време е считано за магично и именно затова повечето хора по света нямат търпение да дойде 25 декември. Има и такива обаче, за които Коледа не е никак вълшебна. Хора, които са загубили всичко в живота си и празникът за тях е поредният тежък ден.

Тези, които са останали без дом, не вярват в магията на Коледа и още по-малко в подаръците на Дядо Коледа. Те не мечтаят за скъпите коли и новите телефони, а просто да намерят удобен и сигурен подслон. Някои успяват и понякога нещата за тях се нареждат. Тези обаче, които нямат такъв късмет, остават на улицата дори и в най-вълшебното време от годината.
 
За това да им бъде малко по-магично и празнично се е погрижил мистериозният художник Банкси. Той отново успя да избегне любопитните погледи и да изненада жителите на Бирмингам с новото си произведение. А то е в подкрепа на онези, които няма да бъдат вкъщи за Коледа.
 
На стена в английския град се появиха два елена, които са „впрегнати“ в пейка. Животните са готови да отлетят и да вземат със себе си всеки, който седне или полегне на „шейната“, която теглят. Няма по-голяма асоциация с Коледа и Дядо Коледа от елените, които помагат на добрия старец да стигне до всяко едно кътче на Земята.
 
Още за коледните рисунки на Банкси четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase