Снимка: Reuters

Енрике Иглесиас отмени концертите си в Европа, след като българската фирма АРТ БГ не е успяла да платила разноските си за концерти у нас и в чужбина. 

АРТ БГ завлича и други световни изпълнители. Тя е съорганизатор и на концерта на Хосе Каресас у нас, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Фирмата организира първия концерт на Енрике Иглесиас у нас, след като теглят кредит, за да платят на звездата. Незнайно как фирмата се оказва организатор на цялото турне на певеца в Европа. На 14 ноември представляващата го агенция Creative Artists обаче обяви, че отменя концертите на испанскта супер звезда, тъй като българската АРТ БГ не е спазила договора. 

Управителят на фирмата Даниел Стефанов не може да бъде открит дори от външната фирма, която отговаря за ПР-а му. След изчезването му, загубите за няколко международни компании се изчисляват на милиони евро.

Сайтът "Pollstar"разкри, че АРТ БГ са завлекли гръцките си колеги, като не са платили нито залите, нито на изпълнителите Брайън Адамс, Хосе Карерас и Малума за участията им в южната съседка. Без промоутър остава и концерта на Мирей Матийо в НДК.

И още една любопитна подробност - в Арт БГ участие има и Петър Харалмпиев, до неотдавна председател на Държавната агенция за българите в чужбина, който през 2018 г. беше обвинен в търговия с български паспорти с чужди граждани.

Коментари Напиши коментар

16

Трол

преди 2 години

Такива хора които развалят бизнес реномето на страната трябва да се обявят за държавни врагове и да получат доживотен затвор, даже може и да ги приспят. Те нямат място в обществото. Заради такова като тях по един или друг начин загуба понася цалята държава и съответно цялото население.

15

Наблюдател

преди 2 години

Веселяшка история.

14

a

преди 2 години

тая статия е пълна с правописни грешки и спрях да я чета след първите няколко реда.