Снимка: Reuters

На Лейди Гага явно доста ѝ харесва в киноиндустрията. Тя пожъна огромен успех с филма "Роди се звезда", в който си партнираше с Брадли Купър. Изпълнителката беше номинирана за "Оскар" в категорията за най-добра актриса, но не успя да се пребори с Оливия Колман за статуетката.

Все пак се качи на сцената два пъти по време на церемонията. Единия път тя и Брадли Купър изпълниха по невероятен начин песента "Shallow", а след това Гага трябваше да приеме аплодисментите на гостите за най-добър саундтрак. Дуетното парче се представи доста добре и в другите големи надпревари, печелейки "Златен глобус", награда БАФТА и "Награда на критиците".
 
Сега Гага отново ще има възможност да се изяви в Холивуд, но този път в съвсем различна роля. Тя ще влезе в обувките на бившата съпруга на дизайнера Маурицио Гучи, който беше убит през 1995 година.
 
Лентата ще бъде под ръководството на сър Ридли Скот и ще засегне точно тази неприятна тема. Маурицио Гучи е бил внук на Гучио Гучи – човекът, основал дизайнерката марка Gucci.
 
Маурицио е застрелян преди 24 години пред офиса си в Милано, а за убийството му е обвинена бившата му съпруга Патриция Реджани, в чиято роля влиза Лейди Гага. Реджани има две деца от Гучи, с когото се развежда през 1985 година. Тя е призната за виновна за това, че е наела човек, който да убие бившия ѝ съпруг.
 
Делото предизвиква огромен медиен отзвук, а италианските журналисти започват да наричат Патриция „Черната вдовица“. Тя излежава 18 години в затвора преди да бъде освободена през 2016 година. През цялото време Реджани отрича обвиненията.
 
В опит да освободят майка си, двете ѝ дъщери твърдят, че тя е имала мозъчен тумор, който е причина за поведението ѝ. Сценарият на филма е базиран на книгата „Домът на Гучи: сензационна история за убийството, лудостта, обаянието и алчността“, написана от Сара Гей Форден и издадена през 2000 година.
 
Все още не се знае кога ще започнат снимките на лентата, тъй като сър Ридли Скот в момента е зает с "Последния дуел", в който участват Мат Деймън и Бен Афлек.
 
Още новини за кино четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase