Снимка: iStock

Продукти:

1 глава лук, нарязан
¼ чаша зехтин
2 моркова, нарязани
2 стръка целина, нарязана
2 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжичка сух риган
1 дафинов лист
1 чаена лъжица сух босилек
1 консерва белени домати
2 чаши леща
8 чаши вода
½ чаша спанак, пресен
2 супени лъжици оцет
сол на вкус
черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера загрейте мазнината. Запържете лука, морковите, целината, като разбърквате непрекъснато, докато омекнат. Добавете чесъна, дафиновия лист, ригана, босилека. Гответе за още две минути. Прибавете лещата, добавете водата и доматите. Кипнете супата. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри 1 час. Добавете спанака и изчакайте няколко минути да омекне. Прибавете оцет, овкусете с пипер и сол.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase