Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

За пета поредна година ще се проведе "Фестивал на шоколада" в София. 400 вида шоколад, представени от 30 виртуози на шоколадовата сцена, ще можем да опитаме на тазгодишното издание на фестивала.

Още по темата
Той ще се проведе през целия уикенд в известен столичен хотел. Шоколадови скулптури, био и диабетични висококачествени шоколади, шоколад с нетрадиционни вкусове, демонстрации, дегустации, томболи и награди, шоколадови дрехи и шоколадово казино ви очакват на събитието, а лайтмотивът тази година е "Лукс".

"Първоначално идеята беше взаимствана от Франция. Там това събитие е абсолютно щастие. Всяка година изданието е все по-добро, започнахме да правим тематични издания. Ще покажем най-хубавото, което има в шоколадовия бранш в България. Ще има 10 премиери тази година", сподели в "България сутрин" Галя Крайчева, която е организатор на фестивала.

Шоколатиерът Елица Божинова пък показа пред камерата на телевизия Bulgaria ON AIR изкушаващи шоколадови моливчета.

"Стараем сме да сме оригинални с фигури на различна тематика. Ще представим книга с над 100 шоколадови рецепти, която е наша авторска. Шоколадът е много приятен за работа като материал", отбеляза тя пред екип на Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

4

79242

преди 1 година

Към автора: пише се "заимстван", "взаимно" е друга дума. Ако имате нужда от речник, имат и електронни, които даже са безплатни.

3

Анонимен

преди 1 година

Не знам статистиката, но най-главната причина за затлъстяването е яденето на захарни изделия. Искам само да знаете, че ако един мъж с тегло 80 кг бяга 14 км, то той средно гори 1200 калории. Погледнете опаковките на захарните изделия и си направете сметка по-колко километра на ден трябва да бягате за да горите тези излишни калории.
Ако не знаете - затлъстяването води до сърдечно-съдови заболявания и ранна инвалидност.

2

Там сме! Там сме! :)

преди 1 година

До Анонимен 1

Благодарим за информацията!