Снимка: iStock

Продукти:

200 г тъмен шоколад
120 г масло
¾ чаша захар
3 големи яйца
1 ч. л. ванилова есенция
¼ чаша какао на прах
½ ч. л. бакпулвер
190г бадемово брашно
 
Приготвяне:
 
Сложете в купа шоколада и маслото и ги разтопете в микровълнова или на водна баня. Прибавете към тях захарта, яйцата, брашното от бадеми, ванилията, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре тестото. Намаслете кръгла тавичка (с диаметър около 20 см) и сложете на дъното и по стените ѝ хартия за печене. Изсипете тестото, заравнете го добре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин.
 
След като тортата се изпече, оставете я да се охлади за 10-15 минути и чак тогава я премахнете от формата. По желание може да я поръсите с пудра захар, да я намажете със сметана или крем за торта.

Още рецепти можете да видите в рубриката за готварство на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase