Снимки: Reuters

Общ преглед

Графити майсторът Банкси отвори свой собствен магазин за сувенири, но не за да печели пари. Друга компания се опитала легално да придобие правата над името на артиста. За да го предпази, той решил да отвори мястото, където да продава предметите с реплики на негови творби и подпис за по-малко от 10 паунда.

Самият Банкси обяви за отварянето на магазина в Instagram. Той се казва Gross Domestic Product (Брутен вътрешен продукт) и се намира в град Кройдън, Англия.

Банкси бил принуден да направи тази стъпка, тъй като компания за поздравителни картички поискала името му още преди една година. Според ITV, той се консултирал с адвоката Марк Стивънс и взел решението да започне да произвежда сувенири сам.

"Той беше в трудна позиция, защото не произвежда свои собствени сувенири, а законът е ясен - ако някой не използва марката, то друг може легално да я поиска", обяснява Стивънс.

Всичко от магазина на Банкси ще може да се поръчва само онлайн. Помещението в Кройдън ще служи само като галерия.

"Отварям магазин днес. Въпреки че вратите не се отварят наистина", написа Банкси в Instagram. Той обясни, че това ще бъде първият и единствен негов магазин.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. This showroom is for display purposes only. I’m opening a shop today (although the doors don't actually open). It’s in Croydon. Probably best viewed at night.

Публикация, споделена от Banksy (@banksy) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар