Снимка: архив "Булфото"

"Мая Манолова обича да се прави на жертва на статуквото. Нейното намерение да се кандидатира за кмет на София е било замислено, защото преди 6 месеца е трябвало да си смени адресната регистрация, за да изпълни условията на закона", това заяви председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, съобщава bTV.

Още по темата

ДБГ не ще Фандъкова: Държи 12 г. София във фризера!

Дариткова обясни, че е очаквала кандидатурата на Манолова. Според нея кандидатът за кмет на Столична община има сериозна политическа биография и е възродила институцията на омбудсмана.

"Надявам се тя да бъде толкова практически дейна и полезна, ако софиянци я изберат. Винаги сме били коректни към нея и сме и давали възможност да представи инициативите си", допълни Дариткова.

След  речта на президента Румен Радев в началото на политическия сезон, Дариткова подчерта, че диалогът между институциите трябва да е градивен и да не руши отношенията. Според нея Радев винаги е поставял разделителна линия между настоящото управление, въпреки че оценката на международните институции е друга.

Дариткова смята, че президентът трябва да се възползва по-често от правото си да присъства в Народното събрание.

По думите на председателя на ГЕРБ харченето на пари от бюджета и излишъка е напълно прозрачно. Тя обясни, че предстои да бъде приет новия бюджет в рамките на всички законови норми.

Дариткова изтъкна, че добрата работа на някои агенции осигурява по-голяма събираемост и излишък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase