Снимка: iStock

Продукти:

½ чаша захар
3 супени лъжици какао
¼ чаша царевично нишесте
1/8 чаена лъжичка сол
2 и ¾ чаши прясно мляко
2 супени лъжици масло, размекнато
1 ванилия
 
Приготвяне:
 
В дълбок тиган разбъркайте захарта, какаото, царевичното нишесте и солта. Загрейте на средна температура заедно с млякото. Разбърквайте, докато заври, след което продължете да бъркате постоянно, за да не останат бучки. Когато сместа се сгъсти дотолкова, че лъжицата да стои изправена, свалете от котлона. Добавете маслото и ванилията. Разбъркайте. Оставете да изстине и след това приберете в хладилник за няколко часа преди да сервирате.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase