Снимка: кадър YouTube

Въпреки крехката си възраст 6-годишната Борам вече е горд собственик на имот. Детето от Корея си купи 5-етажна къща в Сеул са 9.5 млн. вона -- около 8 млн. долара.

6-годишната Борам си е купила сградата в популярното предградие Гангнам по-рано тази година чрез семейната компания.

Момичето има свой канал в YouTube с 30 млн. души последователи. Компанията Борам е основана от родителите й, вероятно за да управляват приходите на детето си.

Борам има два популярни канала - в единия публикува ревюта на играчки, в който има 13,6 млн. последователи, а в другия тя създава видео влогове и там има 17,6 млн. фенове.

В един от най-популярните си клипове, който има 376 млн. гледания, Борам приготвя спагети в кухнята си играчка, след което с апетит ги яде пред камерата.

Но момичето е и доста критикувано в родната си Южна Корея, защото според много нейни сънародници, тя промотира грешни ценности. През 2017 г. неправителствената организация "Спасете децата" получи сигнали от граждани, които се притесняват, че съдържанието, което Борам прави, може да повлияе негативно на емоционалното и етично развитие на младата аудитория.

Те били особено загрижени от сцените, в които Борам краде пари от портмонето на баща си и изглежда сякаш кара кола навън, твърди юрист от организацяита пред CNN.

Тогава "Спасете децата" подали сигнал към полицията. Семейният съд в Сеул наредил на родителите на момичето да преминат курс по превенция на насилие над децата.

Въпросните клипове вече са свалени от YouTube.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase