Снимка: iStock

Продукти:

  • 1 голямо яйце
  • 1 и ½ чаши пюре от тиква
  • 2/3 чаши кафява захар
  • ¼ чаша рапично олио
  • 1 супена лъжица кленов сироп
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица карамфил
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1 и ½ чаши брашно
  • ½ чаена лъжичка сода
  • ½ пакетче бакпулвер
  • 1 чаша шоколадови парченца
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте правоъгълна форма за печене със спрей или я намазнете и набрашнете леко. В голяма купа смесете яйцето, тиквата и кафявата захар. Разбийте с миксер до гладка смес. Добавете рапичното олио, кленовия сироп, канелата, карамфила. Разбийте отново.
 
Пресейте солта, брашното, содата и бакпулвера в друга купа. Добавете ги към останалата смес и разбийте отново. Добавете шоколадовите парченца и разбъркайте с лъжица.
 
Излейте сместа във формата и печете в загрята фурна за 50 минути.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase