Снимки: Reuters

Мистерията около изчезването на 15-годишната Емануела преди 36 години се задълбочава. След като получи позволение от Ватикана да отвори гробницата, където най-вероятно се намира тялото на сестра му, Пиетро Орланди не получи своите отговори. Вместо това се появиха нови въпроси. Тялото на Емануела не просто не е скрито в една от гробниците на двете принцеси, погребани там през 19-ти век – техните останки също липсват. Гробниците са напълно празни.

Още по темата

Изчезването на Емануела Орланди тормози италианските медии от години. Тя е била дъщеря на ватикански служител и жителка на Ватикана. Един ден излязла за урок по музика и никога повече не се върнала. Какво се е случило с нея, остава мистерия.

Ватикана позволява гробниците на двете принцеси да бъдат отворени, след като адвокатът на Орланди получава писмо, адресирано до клиента му. В него има снимка и надпис: „Търсете там, накъдето гледа ангелът“.

В съобщението се има предвид мраморна статуя на ангел, държащ книга на която пише: "Почивай в мир“. Той е свел поглед към гробниците на германските принцеси Карлота Фредерика и Софи вон Хоенлое. Те се намират в Тевтонското гробище в пределите на Ватикана

Семейството на Емануела подава молба с която да получат позволение да отворят и двете гробници, тъй като не могат да са сигурни, коя точно се има предвид в съобщението. Получават разрешение миналата седмица и преди дни, след молитва в Тевтонското гробище, екипите започват работа по отварянето на гробниците. И  със сигурност не очакват това, което виждат.

Гробниците са празни. Нито Емануела, нито костите на Карлота Фредерика и Софи вон Хоенлое са вътре. Няма никакви човешки останки или урни. Откритието е шок и за наследниците на принцесите, които също присъстват на ексхумацията.

"Докато копаеха, намериха ковчег голям 4 на 3 метра - това беше първата изненада, защото той беше напълно празен“, разказва братът на Емануела, Пиетро Орланди.

Сега Ватикана се заема със задачата да разгледа всички документи, които пазят информация за реновацията на гробището през 60-те и 70-те, както и онези от погребенията през 19-ти век.

Теориите за изчезването на Емануела са много – от мафиотско отвличане с цел сплашване на Ватикана, до начин да се подсигури свободата на Мехмет Али Агджа, който стреля по папа Йоан Павел II. Полицията дори намира връзка с престъпника Енрико де Педис, погребан в Римска базилика. Гробът му е отворен през 2012 г., но останките, открити там, нямат нищо общо с Емануела.

Миналата година торба с кости е открита при реконструкцията на Ватиканското посолство в Рим. Медиите гръмват, че най-вероятно те принадлежат на Емануела. Оказва се обаче, че далеч не е така.

През 1983 година полицията заключва, че Ватикана може и да няма нищо общо с отвличането на Орланди, а тя да е просто отвлечена и убита или да е станала жертва на трафик на хора.

Но интересното сега е и къде са костите на двете принцеси? Какво се е случило с тях? Ватикана със сигурност има много тайни, които да обяснява.

Коментари Напиши коментар

22

Инспектор Клузо

преди 1 седмица

През 1978г. светият отец бил на зор и свърнал да пусне една вода там и... от светата течност принцесите чудодейно възкръснали...

21

Анонимен

преди 1 седмица

Ватикана има едно голямо НИЩО.
Ей това има Ватикана.
Освен чудото на Богочовекът Иисус, дошъл на Земята и въплътил се като човек, нищо друго нямат и просто разиграват цирк, че имат тайни.
А това е чудото, което е в основата на Христовата църква-тоест всички хора, които вярват, че Иисус е Божият Син, дошъл ма Земята в името на нас, човеците.
Христовата Църква няма мрачни тайни и полуистини, които да вади в удобен момент, за разчистване на сметки а ясни твърдения за всички събития около Божия Син

20

Мегачеп

преди 1 седмица

Лелеее какво порно беше Емануела в тийнеджърските ми години.