Снимка: Pixabay

Готови ли сте с избора на бански за плажа? Ако сте си намерили идеалния, време е да помислите за аксесоарите. Отделете малко време по магазините, за да си купите шапка. Тя не само ще допълни визията ви, но и ще ви пази от вредните слънчеви лъчи.

Сламените шапки винаги са на мода. Може би сте си набелязали някоя такава или капела с по-широка периферия, подобна на вашата любима звезда. Но преди да я вземете помислете дали ще ви отива не само цветът ѝ, но и нейната форма.

Ето няколко съвета как да си намерите най-подходящата шапка според формата на лицето:

Овално лице

Дамите, които имат такова, са големи късметлийки, защото на него отиват почти всички видове шапки. Онова, с което трябва да се съобразите при овалното лице е, да не носите шапка с прекалено висока основа. Важното е да има баланс между обема на лицето и шапката.

Квадратно лице

Ако не искате да привличате вниманието на хората към вашата брадичка, не използвайте шапка с прекалено широка периферия. Така ще скриете по-голяма част от лицето и ще подчертаете вашия недостатък. За предпочитане е да си изберете такава с по-средна периферия.

Сърцевидно лице

Жените, които имат триъгълно или сърцевидно лице, също нямат кой знае какъв проблем. Почти всичко им отива. Най-много им отиват асиметричните модели.

Още формата на лицето и шапките, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase