Pixabay

"Приятелството е рядко цвете в гората. Щастлив е този, който го намери, но още по-щастлив е този, който го запази". Това е един от множеството вдъхновяващи цитати за приятелството. Казват, че истинското отстоява въпреки всички препятствия през годините. Да споделяш едни и същи интереси с един човек и да го подкрепяш, не е лесно. Според астролозите има защо да си допадате с човек от зодия Лъв или да се смеете само в компанията на приятел Козирог. 

Сигурно вашите най-близки приятели се броят на пръстите на едната ви ръка и едва ли знаете от кой знак са те. Ако разучите, ще установите, че си пасвате повече с определени представители на хороскопа, докато с други трудно си имате приказка. 

Вижте какви приятели са хората от различните зодии:

Овен 

Гледайки го отстрани, той изглежда силен и властен, но като приятел е изключително верен. Овенът е силна опора на своите приятели. Подкрепя ги във всяко отношение и държи на лоялността в отношенията. Единственият му недостатък е, че понякога е малко обсебващ и обича да го придружават навсякъде. 

Заради по-темпераментния му характер, той често изпада в конфликтни ситуации. Те са породени най-вече от това, че той винаги иска да е прав и не приема чуждото мнение. Все пак, ако говорим за истинско приятелство, то това ще между него и представителите на огнените знаци. Ако е близък с някой от въздушните, то това може да прерасне във връзка. Трудно е да намери допирни точки със земните знаци, които са него са скучни, докато при водните може да намери някои допирни точки, но само толкова. 

Телец

Хората, родени под този знак не създават лесно приятелства. Мнителни са в самото начало, но доверят ли ви се, очакват винаги да сте до тях. Недостатъкът им е, че са ревниви от други хора и едва ли не "не дават" техните приятели. Друго нещо, което не харесват у тях е, че понякога са твърде потайни. Но иначе се раздават за своите приятели без да очакват същото в замяна. 

Ако пренебрегнете свой приятел Телец, той със сигурност ще запомни това и ще ви го върне в точния момент. Като че ли се разбира най-много с хората, които носят земни знаци, с водните също, защото го карат да твори и изразява онова, което мисли. Докато с въздушните нещата не стоят по същия начин. Те го напрягат със своята свободолюбивост. С огнените знаци най-вече създава нещо повече от приятелство. 

Близнаци 

Те обичат да ласкаят хората и им падат едва ли не в краката. Ето защо се харесват на много хора. Въпреки че имат чувство за хумор, се засягат, ако някой се пошегува с тях. Това се дължи на двойнствения им характер. Имат налудничави идеи на моменти и в приятелите си търсят поддръжници. 

Близнаците държат приятелите им да имат мнение по всеки въпрос и да го отстояват. Ако сте в обкръжението им, ще трябва да свикнете с тяхната разсеяност, която понякога проявяват. Те се разбират отлично с хората от огнените знаци.

Още за зодиите и приятелството четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase