Снимка: istock

Продукти:

 
6 големи маслени бисквити
30 г масло, разтопено
2 супени лъжици пудра захар + 100 г
350 г ягоди
225 г крема сирене
2 супени лъжици лимонов сок
120 мл бита сладкарска сметана
 
Приготвяне:
 
Натрошете бисквитите. Към тях добавете маслото и 2 супени лъжици пудра захар. Разбъркайте добре в купа. След това разделете сместа на 6, като я разпределите в 6 еднакви декоративни бурканчета за десерти или коктейли. Натиснете добре блата към дъното на бурканчетата.
 
Разполовете 6 от ягодите и ги оставете настрана за декорация. Нарежете останалите. Разбийте заедно крема сиренето, лимоновия сок, 100 г пудра захар в купа с миксер, докато се получи гладка смес. Смесете с разбитата сметана и нарязаните ягоди. Разбъркайте на ръка без миксер, за да не нараните ягодите.
 
Разпределете сместа в бурканчетата. Гарнирайте отгоре с ягоди. Оставете в хладилник да стегне за 2-3 часа или за през нощта.
 
Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase