Снимка: МВР

Служител на 4 РПУ в София е задържан за разпространение на дрога. Задържаният е продал 50 таблетки наркотици вчера, преди това още 40, при обиска в дома му са открити още 200 таблетки, крил дрогата в абсорбатора. Намерен е тефтер, в който е записвал кога, колко и на кого е продавал, стана ясно от думите на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

На служителя му е повдигнато обвинение за разпространение на наркотични вещества, за разследването са използвани и СРС-та, съобщи още тя.

Откритите наркотици са амфетамин и екстази. 26-годишният служител на "Охранителна полиция" е задържан в момент на продажба. Той отишъл до столичния квартал "Лагера" с колата си, оставил плика с таблетките близо до автомобила, а купувачът го взел, след това се върнал до колата и платил по 10 лева за всяко хапче, или общо 500 лева. 

Още по темата

Русинова отбеляза, че по това досъдебно производство са установили още две продажби на наркотици от този служител.

В дома му е открита и сумата, която той е получил при предишна продажба. Русинова обясни, че предишните две продажби са били осъществени лично от задържания полицейски служител, докато този път той е оставил наркотика близ до колата, откъдето купувачът го е взел.

На служителя е определена мярка за задържане за срок от 72 часа. Утре ще бъде внесено в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, обяви прокурорът.

Сигналът срещу задържания полицай е подаден от негови колеги, стана ясно от думите на зам.-главния секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев.

Това е знак за добрата комуникация между полицейските служители, а по случая се работи от 3 месеца, оцени той.

"Служителят е назначен през 2016 г. като стажант в МВР, а като служител полицай - охрана на обществения ред, е назначен през 2017 година“, обясни Арабаджиев.

Задържаният служител не е имал наказания и уличаващи го действия досега. Според събраните доказателства няма данни други полицаи да са му били съучастници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase