Снимка: iStock

Продукти:

1 супена лъжица масло
½ супена лъжица зехтин
½ чаша лук, нарязан
300 г шунка, нарязана
1 и ½ чаша аспержи, нарязани
12 яйца
1 и ¾ чаша прясно мляко
1 чаена лъжица пушен червен пипер
1 супена лъжица дижонска горчица
2 чаени лъжици сол
1 щипка лют червен пипер
300 г натрошено козе сирене
200 г настъргано сирене чедър
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за касерола, за тарт или стъклена йенска купа с капак. Оставете настрана. Загрейте дълбок тиган на средна или висока температура. Добавете зехтина и маслото. След като се разтопи сотирайте в него лука, докато стане прозрачен. Добавете шунката. Пържете я за около 2-3 минути. След това добавете и аспержите. Сотирайте и тях за не повече от минута. Свалете от котлона и оставете да изстине.
 
В голяма купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, пушения червен пипер, горчицата, солта, лютия пипер. Разбъркайте добре. В йенската купа поставете пласт от яйчената смес. След това поставете пласт от сместа с шунката. След това е ред отново на яйчената смес. След нея пак ред шунка. Накрая покрийте с козето сирене и чедъра. Печете в загрятата фурна за около 20 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase