Pixabay

Нептун се свързва с въображението, мечтите и интуицията на хората. От 20 юни до 26 ноември планетата пропада в своята ретроградна фаза. Този факт ще промени някои аспекти от живота на хората от различните зодии. 

Рибите се ръководят именно от въпросната планета, която стои в този знак от 14 години. Ето защо промените при тях ще бъдат най-сериозни. Хубавото е, че ретроградният Нептун не е толкова страшен като Меркурий и по-скоро ще накара представителите на зодиака да помислят за себе си, да фантазират и намерят хармонията, от която се нуждаят. 
 
По-чувствителните знаци от зодиака ще усетят ретроградната фаза на планетата под формата на любов. Те ще погледнат по друг начин на хора, които до момента не са забелязвали или ще бъдат провокирани да създадат нови запознанства. Не е изключено едни да имат пророчески сънища или такива, които да им подскажат да променят някои свои възгледи. 
 
Нептун олицетворява нашите надежди и идеални сценарии за живота. Под нейно влияние ние можем да си намерим половинка или преоткрием сегашната.
 
Ето какво да правим, за да се чувстваме по-добре през периода:
 
1. Мечтайте, но бъдете реалисти 
 
От 20 юни до края на ноември, което е твърде много време, зодиите ще имат по-голяма фантазия. Според астролозите, всеки трябва да възприеме тази енергия като нещо положително, но да бъде реалист. В тази връзка, каквото и да се случи, не "летете" само в облаците и не се вглъбявайте в целите, които сте си поставили, за да не се разочаровате, ако не ги изпълните. 
 
Имаме склонност да фантазираме повече, когато Нептун е ретрограден. Това е велика енергия за писателите. Но можете да внесете тази енергия в собствения си живот. Мечтайте големи, но не стойте в тези облаци. Слезте в реалността и намерете начин да направите някои практични вдлъбнатини в тези ваши надежди и мечти.
 
2. Създайте си хармония у дома и в офиса 
 
През този период повечето от нас ще се обърнат към духовното. Ето защо не бива да се натоварват с излишни емоции и негативни хора. Планирайте деня си така, че да имате достатъчно време както за работата, така и за себе си. Прибирайки се у дома почистете и подредете натрупаната с боклуци стая. Подредете ароматни свещи и си пуснете релаксираща музика. Така ще изчистите съзнанието си и ще постигнете хармония. 
Спокойствието в дома и офиса е много важно. То ще ви вдъхнови за нови начинания. 
 
Още за ретроградния Нептун четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase