Снимка: iStock

Продукти:

5 супени лъжици зехтин
2 глави лук, нарязани на ситно
2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
500 г бекон, нарязан на ленти
1 скилидка чесън, пресована
1 пакет фетучини
3 жълтъка
½ чаша готварска сметана
¾ чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и оставете настрана. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Сотирайте двата вида лук в мазнината. Добавете бекона и пържете, докато добие златист цвят. Прибавете чесъна и разбъркайте за още няколко минути. Свалете от котлона.
 
В купа разбийте жълтъците, сметаната и настъргания пармезан. Залейте сместа с бекона с нея. Върнете я на котлона. Добавете в тигана и пастата, овкусете със солта и пипера и разбъркайте добре преди да сервирате.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase