Снимка: iStock

Продукти:

24 резена франзела
3-4 супени лъжици масло, размекнато
150 г сирене рикота
2 чаши нарязани пресни ягоди (на филийки)
¼ чаша бяла захар или пудра захар (или колкото е необходимо)
1-2 стръкчета мента
 
Приготвяне:
 
Нарежете франзелата. Загрейте фурната на слабо. През това време намажете тънък слой масло върху всяка филийка. Запечете филийките до златисто за 5-6 минути. Извадете ги от фурната и ги охладете леко на стайна температура. Намажете всяка филийка с малко рикота и върху нея подредете ягодите. Поръсете всяка брускета със захар или с пудра захар.
 
Върнете във фурната за 2-3 минути, колкото захарта да се карамелизира, но без да изпичате плодовете. Декорирайте с листенца мента. Сервирайте веднага.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase