Дебатите около това, дали Гоце Делчев е бълтарин или македонец не стихват. Външният ни министър Екатерина Захариева поиска македонската делегация да признае, че Делчев е българин и че българската окупационна армия по време на Втората световна война всъщност е освободителна. Това накара актьорът Сашо Тасевски да напише гневен пост във Facebook, съобщават от агенция "Фокус".

Още по темата

"Министър Захариева е загрижена, че в продължение на 75 години лъжем децата си за Гоце, Яне и компания. Тито и Сталин откраднаха Македония от България, за да не съществува Велика България на Балканите.
Та Югославия е била два пъти по-голяма от България по население. Виждате Тито и Сталин през нощта като призраци в Кюстендил си шептят: "Е, другарю, да откраднем Македония от българите".

А бе, Захариева, когато говорим за лъжите, Тодор Живков ви държеше 45 години на хляб и вода, не знаехте какво е дъвка, събличахте ни дънките и ни ги откупувахте, а понякога ви ги давахме без пари. За вашата икономическа фаза, наречена "за две червени", да не говорим. Не ви се присмивам, с бедността човек не се подиграва. Но кой от нас, тогавашните Титолюбни македонци, искаше да бъде българин. Никой.

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР. Можехме да ви купим барабар с четката за зъби. Не сме и предполагали, че най-отчаяните от нас ще се пишат българи. По времето на Тито да кажеш на някой българин, щеше да се обиди. Дори сега, ако ме наричаш така, скъпа Захариева, ще те обидя. *** вашата сила!
Никой не ни е лъгал за Гоце и Яне, особено Тито. За други неща ни лъжеха, най-много след като Тито умря. Започнаха да ни лъжат, откакто на Тито му заболя крака . Но най-много ни лъжеха, откакто останахме сами като Република Македония.

Aуу, вие също започнахте да ни лъжете, дори министър-председателят ни поставихте през 1998 г. чрез тайните ви служби. Той трябваше някак си да ни отмъсти за всички тези десетилетия, когато бяхме на кон, сити, облечени, а вие в калта.

Като говорим за конете ... От този министър-председател, който като троянски кон ни го поставихте, започна вашата по-дълбока намеса в македонските дела. Вашето признание за новата Р. МК. (Република Македония) като първи в света, не беше толкова от огромна любов към нас, колкото беше тактически ход от по-голяма стратегия, която днес е в ход: Да се асимилира и българизира колкото е възможно по-голям дял от от Македония. Вие не сте наши приятели, само актьори, но хайде .... Докато има овце, ще има вълна. Чистa вълна. И мляко за доене бога ми! ”- пише Тасевски.

Коментари Напиши коментар

602

Гражданин от бг

преди 4 седмици

Хаха хляб и сол, но лягаме спокойно, а сега под възглавници те пищов хаха. Не колко лета си, но македонци са чисти българи, през 50 години на миналият век сме учили със Зорка, Георги.
Много бяха трудолюбиви, казваха ни, че имат браря и сестри, но не тук, а и къде съм омъжена преди няколко месеца си говорихме, Македонска българка.. Имаме роднини много в Македония. В един клас беше с брат ми в училище отец паисии, не отричайте макета историята си, в Хасково имаше македонска махала. Очевидци сме

601

Тихомир БЪлгарин

преди 4 седмици

Чета и си задавам един въпрос .как никой не им отговара на тези.псевдо артисти ,псевдо професори,къде са българските родолюбци, българските,, политици, защо им позволяват,да ни унижават с измислената им държава и история, или са българи само на думи,и,им липсват топки ,да го покажат.....да отговориш на наглостта на ,,макетата,, би било нещо което всеки българин би одобрил, защо мълчите ,, страхливци.

600

Марина

преди 4 седмици

Вижте благодарността на "братята" МАКЕДОНЦИ! НАГЛОСТ! ЕТО ВИ ПРЕГРЪДКИТЕ И ЦЕЛУВКИТЕ НА ТОВА ЛИЦЕМЕРНО ПОЛИТИЧЕ- ЗАЕВ!!! ПАЗИ МЕ, ГОСПОДИ ОТ ПРИЯТЕЛИ, ОТ НЕПРИЯТЕЛИТЕ САМ ЩЕ СЕ ПАЗЯ