Снимка: iStock

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаша лук, нарязан
  • 1 чаша целина, нарязана
  • 3 скилидки чесън, ситно нарязан или пресован
  • 450 мл пилешки бульон
  • 1 чаша моркови, нарязани
  • 2 пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • ½ чаена лъжица сушен босилек
  • ½ чаена лъжица риган
  • 1 щипка мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 тиквичка, нарязана или настъргана
  • 2-3 розички карфиол
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина в тенджера. В него запържете лука, целината, чесъна и карфиола. Залейте с бульона. Добавете морковите, пилешкото, подправките. Оставете да кипне, намалете температурата и оставете да къкри за 20 минути. След това прибавете тиквичките и варете още няколко минути.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase