Pixabay
Париж несъмнено е една от най-романтичните и красиви столици. Дом на едно от седемте чудеса на света, тя е предпочитана дестинация от много туристи. Историята на града и невероятната му архитектура, която разказва истории от миналото, привличат по 18 млн. души на година. Една от най-големите забележителности е Айфеловата кула, която сама по себе си се посещава от 7 млн. туристи. Но макар да е най-известната спирка от всяка екскурзия, тя си има доста добри претенденти за сърцето на всеки от посетителите.
 
Ако планувате пътуване до града на любовта, оставете си време да посетите и тези места:

Разходете се в градината „Тюйлери“
 
Ако сте през лятото в Париж, не забравяйте да посетите тази прекрасна градина. Реновирана през 1664 г. от Андре Льо Нотър, тя ще ви посрещне с типичен френски стил, в който със сигурност ще се влюбите. А когато времето навън е подходящо за разходка, нямате никакво оправдание да пропуснете това място.
 
Отидете на шопинг в квартал Маре
 
Разположен в трети и четвърти район, квартал Маре е една от най-модерните и най-интересните архитектурни зони в Париж. Той съчетава стилни магазини, музеи, художествени галерии, както и евтини барове, в които можете да се запознаете с типичното парижко население. А ако искате да прекарате деня си в шопинг, то улица Шарло е точното място за вас, пълна с дизайнерските си магазини.

Погледнете към Париж от катедралата Сакре-Кьор
 
Неовизантийският купол на върха на базиликата предлага на посетителите една от най-красивите панорамни гледки към Париж. Построена през 1914 г., Сакре-Кьор притежава тавана с най-голяма мозайка в цяла Франция.
 
Още забележителности, които може да посетите в Париж, четете в Tialoto.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase