Снимка: iStock
Продукти:
 
5 пилешки бутчета
5 подбедрици
За маринатата:
5 стръка пресен лук
4 скилидки чесън
около 3 см обелен корен от джинджифил
1-2 люти чушки по желание
черен пипер на вкус
няколко капки пресен лимонов сок
соев сос на вкус
1 ч.л. мед или кафява захар
1 ч.л. суха мащерка или няколко стръка свежа (само листенцата)
1/2 ч.л. бахар
1/2 ч.л. индийско орехче
сол, ако е необходимо
 
Приготвяне:
 
Сложете всички съставки за маринатата в кухненски робот или блендер. Смелете ги добре. Сложете месото в плик или дълбока купа, изсипете маринатата и хубаво го намажете. Поставете го в хладилник за 3 часа. След като мине нужното време за мариноване, предварително загрейте фурната на 165 градуса. Подредете месото в тава с незалепващо покритие върху алуминиево фолио. Печете за около 45-50 минути или до готовност.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase