Снимка: iStock
Продукти:
 
350 г къси завити макарони
4 с.л. масло
3 с.л. брашно
щипка червен пипер
1/2 ч.л. лук на прах
350 мл прясно мляко
1/4 чаша прясно настърган пармезан
220 г настърган чедър + още 50 г за поръсване
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Сварете макароните според инструкциите на опаковката, след което ги прецедете от водата. В дълбока тенджера разтопете маслото и прибавете към него червения пипер и лука на прах. Бъркайте до златисто, след което на малки струйки прибавете прясното мляко. Бъркайте непрекъснато около 4-5 минути, докато консистенцията се посгъсти.
 
След това махнете тенджерата от котлона и добавете пармезана, чедъра и макароните. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и прехвърлете макароните в тава с незалепващо покритие. Поръсете с останалия чедър и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 – 25 минути (докато станат златисто-кафяви).

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase