Снимка: iStock

Продукти:

  • 1 пакет паста пене
  • 5 супени лъжици зехтин
  • 2 броя пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
  • чеснов прах на вкус
  • ½ чаша пилешки бульон
  • 3-4 стръка аспержи
  • 1 скилидка чесън, нарязана на тънко
  • ¼ чаша настърган пармезан
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода и сварете пастата пене. Отцедете и оставете настрана.
 
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете чесъна в него за няколко минути. Добавете пилето. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете чесновия прах. Разбъркайте. След около 5-6 минути, когато пилето покафенее го извадете от тигана и го отцедете върху кухненска хартия.
 
Изсипете бульона в тигана. В него добавете аспержите, щипка сол и черен пипер. Покрийте с капак и оставете да омекне за 10 минути. След това върнете пилето в тигана и разбъркайте. На финала добавете пастата. Разбъркайте добре за още 5 минути и сервирайте, поръсена с пармезан.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase