Снимка: iStock

Продукти:

  • 1 маруля или салата айсберг
  • 350 г печено или сварено пилешко месо
  • 1 малка консерва черен или червен боб
  • 1 малка консерва царевица
  • 2 домата или няколко чери доматки
  • 1 узряло авокадо
  • 100 г настърган чедър
  • 1 малка глава червен лук
  • магданоз по желание за поръсване
  • За дресинга:
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. мед
  • 1 скилидка стрит чесън
  • сокът от 1 лимон
  • 1 малка люта чушка, наситнена – по желание
  • сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Обезкостете месото и го нарежете на малки парчета като за салата. В дълбока купа накъсайте салатата и прибавете месото, отцедения и изплакнат боб и царевица, нарязания на ситно лук, настъргания чедър, доматите и авокадото също нарежете на малки кубчета. Пригответе дресинга като комбинирате всички съставки. Овкусете салатата и сервирайте.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase