Снимка: iStock

Продукти:

  • ½ чаша масло
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • ½ чаша целина, ситно нарязана
  • ½ чаша моркови, ситно нарязани
  • 300 г гъби, нарязани
  • ¾ чаша брашно
  • 6 чаши пилешки бульон
  • 2 чаши предварително сварен ориз
  • 500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1щипка къри на прах
  • 1 супена лъжица горчица
  • ½ супена лъжица магданоз
  • 1 чаша счукани бадеми
  • 3 супени лъжици шери
Приготвяне:
 
В тенджера на средна температура разтопете маслото и в него запържете пилешкото, лука, целината, морковите за няколко минути, докато омекнат. Прибавете гъбите и разбърквайте още 2-3 минути. Добавете брашното, разбъркайте добре, за да не останат бучки. Залейте с разтворения предварително бульон, като не спирате да разбърквате. Оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да покъкри 10 минути.
 
След това прибавете ориза, солта, кърито, горчицата, магданоза и пипера. Накрая добавете и бадемите и шерито. Разбъркайте добре. Оставете да покъкри още няколко минути преди да свалите от огъня.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase