Снимка: iStock

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 3 стръка целина, нарязана
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 2 моркова, настъргани
  • 500 г пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
  • 4 чаши пилешки бульон
  • 250 г полуготови ньоки
  • 300 г бейби спанак
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 2 супени лъжици студена вода
  • 2 чаши сметана за готвене
  • сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Ако искате да приготвите ньоките сами, >>ето една чудесна рецепта<<, която можем да ви предложим.
 
Загрейте зехтина в дълбока тенджера на средна температура. В нея запържете лука, чесъна, целината за 5 минути. Разбъркайте в тях и пилешките парченца, като след това добавите и бульона. Оставете да заври.
 
Пуснете ньоките във врящата супа и гответе, докато започнат да плават или за 4-5 минути. След това прибавете спанака. Междувременно разтворете царевичното нишесте във водата, като внимавате да не останат бучки. Прибавете към супата, за да се сгъсти. Овкусете със сол и пипер.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase