Снимка: Pixabay

Тол системата може да се отложи с 6 месеца като размерът на таксите да е минимален, обясни зам. министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Още по темата

Дали ще има отлагане ще се разбере утре, стана ясно от пресконференция днес, пише "24 часа". На 16 май именно се очаква превозвачите и представители на транспортните фирми да се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят цената на тол таксите. Също така ще се разглежда обхвата на пътищата.

"Подробности по отношение на тарифите ще станат ясни след утрешната среща. Компромисът ще бъде някъде по средата", обясни Нанков.

Той коментира прогнозите за поскъпване на услуги при въвеждането на тол таксите и обясни, че те са спрямо данните, изготвени от консултанта Световна банка.

"Появиха се днес фалшиви новини или спекулации, че офшорна кипърска фирма ще събира тол такси. Това е абсолютна спекулация. Вторият доставчик е с изцяло българско участие. Пари от България през офшорни фирми няма да изтичат", обеща още Нанков.

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

цялата ни работа е "куче влачи рейс, диря няма"...
какво му е трудното, почват от малко, хубавите участъци на магистралата, казва се 5ст на километър или колкото там се разберат и камерите щракат. Като съберат малко пари - оправят друг участък (не да ме таксуват на онези 40км по тракия където пари трябва да ми връщат) и така малко по малко правим магистрали като в Сърбия.
ама пропускам че всичко ще се краде и някак си не става толкова просто.

15

1234

преди 1 година

Италянската мафия може да се учи от нас... Камората ГЕРБ е уникална шайка, разяждаща България на всички нива

14

абсурдистан

преди 1 година

Защо не казвате Имена ? Кой е собственик на тея фирми , не било офшорката ,А Кой ?
и прокурора -мрън мрън , ама не казва Кой - Срам и Позор !
тея магистрали и Тол с-ми се построиха с парите на Народа ,а печалбата .......... ?