Pixabay

 Стресиращо и изтощително е да общуваш с човек, който лесно се обижда. Чувстваш се така, сякаш стъпваш върху кора от банан и всеки момент може да се подхлъзнеш, казвайки нещо необмислено.

 
Според астрологията им няколко зодиакални знаци, които се обиждат доста по-лесно от другите. Причините за това са много – човек се нуждае от внимание, прекалено чувствителен е, иска да има контрол над хората в живота си или обратното чувства се безсилен. Много от докачливите хора са манипулативни.

Ето и кои са 5-те зодии, които се засягат най-лесно:
 
1. Дева
 
Девите могат да бъдат изключително критични към другите хора, но са такива и към себе си. У тях има един вътрешен глас, който непрекъснато им напомня за техните несъвършенства. Именно за това те се обиждат от най-малкото нещо. Те просто не искат да чуват за грешките си от друг човек, въпреки че си ги знаят много добре. Девите обичат да критикуват и поучават другите, но в същото време самите те приемат критиката с голяма тревога.
 
2. Рак
 
Хората от зодия Рак са много чувствителни и е трудно да се предвиди какво ще ги обиди. Един ден можеш да им кажеш нещо, което те да приемат за комплимент, а на другия да им кажеш същото, но те да се засегнат. За тях е важно кой ги критикува, ако човекът е приятелски настроен може и да приемат критиката без драма, но ако човекът не им е особено близък, те ще приемат критиката като нападка срещу личността им.
 
3. Риби
 
Рибите също са доста чувствителни. Те са добри, интуитивни и любящи, но в себе си таят една  несигурност, която ги кара да се обиждат лесно. Рибите се нуждаят от похвали, възхищение  и внимание, които да ги мотивират. Ако някой ги критикува твърде много, те се разстройват и се затварят в черупката си. Освен това те са склонни да преувеличават забележките, изкривявайки ги в съзнанието си като нещо твърде обидно.
 
Останалите зодии четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase