Снимка: iStock

Продукти:

12 яйца
¼ чаша от любимия ви готов салатен дресинг
сол и черен пипер на вкус
лют чили сос
¼ чаена лъжица дижонска горчица
1 червена боя за яйца
1-2 стръка див лук за поръсване
 
Приготвяне:
 
Сварете яйцата, като ги поставите в студена вода, изчакате да заврат на котлона на средна към слаба температура. След като водата кипне, намалете още котлона и ги оставете да поврат малко повече от стандартното, за да станат по-твърдо сварени.
 
Залейте ги със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете ги да се охладят добре. Обелете ги. Разтворете боята за яйца и много внимателно и много бързо потопете всяко от тях в нея за 2-3 секунди, колкото да се оцвети белтъкът. Отцедете върху кухненска хартия.
 
Внимателно разрежете яйцата по дължина. Извадете жълтъците. Намачкайте ги в купа и към тях добавете всички останали съставки без пресния див лук. Разбъркайте и намачкайте, докато се получи сравнително хомогенна смес. Напълнете белтъците със сместа. Поръсете със ситно нарязания лук.

Още празнични рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase