Снимка: Dnes.bg, архив

Все още няма нито една експертиза, която да показва чия е вината за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на пътя за "Маказа" и разклона за с. Загорско.

Още по темата
Огледът на мястото на катастрофата вчера продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали, съобщи bTV.

Местан не е освободен от ареста, след като беше задържан за 24 часа.

Той е задържан в Районното управление в Кърджали. Въпреки че катастрофата става на територията на община Момчилград, Местан не е отведен в местната полиция, защото в ареста на полицейското управление в съседната община не е имало свободни места. Според МВР, това не е прецедент.

До инцидента вчера се стигна, след като колата на Местан е навлязла в път с предимство, обозначен със знак стоп. На главния път той прави ляв завой.

"От същата посока го връхлита кола“, разказва  съпартиецът му Мустафа Исмаил, който шофира след Местан.

"Той спря, гледа наляво, на дясно и след това потегли. За секунди  и един трясък, много силен трясък и един дим. Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата.

От удара другият автомобил, в който пътува четиричленното семейство, изхвърча на 50 метра и пада в крайпътно дере. На място загива 6-месечното им бебе. Съпрузите и 10-годишният им син са ранени. Приети са за лечение в болницата в Кърджали.

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на болницата, а бащата в Травматологично отделение. Всички са в съзнание, адекватни", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, изп. дир. на МБАЛ – Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост,  за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

Коментари Напиши коментар

209

www

преди 2 месеца

ТОЗИ СВИДЕТЕЛ Е ЗНАЕЛ ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА И Е ЧАКАЛ ТАМ С РАДАР...ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАЗБРА КОЙ Е ВИНОВЕН А ТЪПАТА СИСТЕМА ВСЕ ОЩЕ НЯМА ЕКСПЕРТИЗА...

208

Съвременник

преди 2 месеца

Виновен или не,това да е проблем на емблематичното ни Правосъдие.Ние избирателите ,не сме институция която да налага правосъдие по такива случаи! Това не е отговорност на гражданството,това е отговорност на правосъдните органи които ние по един,или друг начин си избираме.И в краят на краищата има съд.Какво казват хората,това е без значение.Същото както при футболен мач,каквото отсъди съдията.Ние имаме само правото да избираме тези които ни управляват,и нищо друго.

207

Анонимен

преди 2 месеца

Сега ще заработи здраво българското КРИВОСЪДИЕ ! Колата в която е било бебето се е движела толкова бързо, че не се е виждала, а ИДИ'ОТСКИТЕ обяснения на този антибългарин Местан ще се окажат точно както го изисква правилникът за движение въпреки,че са толкова иди'отски и про'сташки,но срещу откраднатите милиони в сметката му ще полегнат всички правораздавателни органи ! ТОЙ НЕ Е СПРЯЛ НА СТОПА БЕ, ВСИЧКО Е ИЗМИСЛИЦА,ИМА И ВИДИМОСТ ДОСТАТЪЧНА ЗА ДА НЕ СТАНЕ ТАЗИ ТРАГЕДИЯ И НЕ СЕ Е ОГЛЕДАЛ !ЛЪЖЕ!