Снимка: Булфото

Това, което виждам като листа, е един голям подарък за ГЕРБ, заяви Сергей Станишев пред журналисти на влизане на заседанието на Националния съвет на БСП днес.

Националният съвет трябва да одобри днес листата с кандидати за евродепутати на партията за предстоящите евроизбори. В предложението не фигурира името на Сергей Станишев, а началникът на кабинета на президента Иво Христов е четвърти. Предложено е също в евролистата да бъде Велизар Енчев. Предложението е водач да е Елена Йончева, а след нея - Янаки Стоилов. Деница Златева е трета, според проекта.

Още по темата

Сергей Станишев коментира, че сега на това заседание БСП трябва да отговори на 4 въпроса.

Първият е какво казваме на нашите членове и на нашата партия, отбеляза той и припомни, че месец и половина са се провеждали събрания и конференции и партията се е произнесла за своите предпочитания за листата.

Вторият въпрос е какво е посланието на БСП и НС към българското общество, тоест начинът, по който се управлява БСП, ще бъде трансформиран в начина, по който се управлява България, ако спечелим управление, посочи Станишев. Мисля, че всички виждат с невъоръжено око ,че има очевидна тенденция за превръщането на БСП във вождистка партия ,в ГЕРБ номер 2, въпросът е дали българите искат такава алтернатива и такава БСП, коментира той.

Третият въпрос е какво е нашето отношение към Европа и ЕС - дали БСП запазва своята ясна проевропейска идентичност или тръгва в посока евроскептицизъм. Четвъртият въпрос е посланието ни към нашите европейски партньори, нашето политическо семейство в Европа, отбеляза Станишев.
Председателят на Националния съвет трябва да поеме своята отговорност за тази листа, с която излиза, всеки член на съвета трябва да поеме своята отговорност с гласуването, допълни Станишев.

Коментари Напиши коментар

154

Анонимен

преди 2 месеца

Станишев се прави че критикува Ни Ива, докато всъщност тя набута и нега и бившата му в ЕП. Няма такъв меркантилен лъжльо, набутал всичките си бивши в ЕП. А Нинова сигурно е взела и подкуп от него хаха. Освен фа взимат заплатил тея тримата са мега тъпи и нямат никаква мисловна система въобще. Няма по-тъпи и посредствени хорица като тримата глупаци от Украйна добрали се до ЕС чрез бг

153

Анонимен

преди 3 месеца

Правилно Нинова не го е включила в листите. Сега на къде Станишев сигурно към АВБ и отново сте за ГЕРБ винаги готови.

152

Анонимен

преди 3 месеца

С огромно удоволствие бих гласувал на евроизборите,тъй като бях решил въобще да не припарвам до урните.Виждам, че станишко няма да го има там ,но за сметка на тоя в листите са Йончева, там е и Валентин Вацев!