Снимка: iStock

Продукти:

1 пакет спагети, пречупени наполовина
1 разбито яйце
¼ чаша прясно мляко
2 чаши настъргана моцарела
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица пресован пресен чесън
сос за спагети по избор
1 чаена лъжица сушен риган
¼ чаена лъжица босилек, сушен
250 г салам пеперони, нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина.
 
Кипнете подсолена вода и сварете спагетите в нея. Отцедете и веднага залейте със студена вода, за да спрете процеса на готвенето.
 
В купа смесете яйцето, млякото, ½ чаша от моцарелата, солта, чесъна. Разбъркайте заедно със спагетите. Разстелете сместа в тавата за печене. Печете за 15 минути. Намалете градусите на 180. Залейте със соса за спагети. Поръсете с риган, босилек и останалата моцарела. Накрая подредете колелцата пеперони и върнете във фурната за още 30 минути.
 
Преди да нарежете спагетите ги оставете да се охладят за 10 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase