Снимка: iStock

Продукти:

3 броя голямо и добре узряло авокадо
5 супени лъжици натурално какао на прах
течна стевия на сладост (около 1 ч.л.)
1/4 чаша сурови лешници
70 г 100% тъмен шоколад
малка щипка сол
2 ч.л. ванилов екстракт
 
Приготвяне:
 
Обелете авокадото и премахнете костилките. Сложете го в кухненски робот. Разтопете шоколада на водна баня и го прибавете към авокадото заедно с останалите съставки. Смелете всичко добре до получаването на гладка смес. Прехвърлете крема в купички и ги покрийте със свежо фолио преди да ги поставите в хладилник за час – два. Преди да сервирате може да украсите с малко ядки, настърган черен шоколад.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase