Снимка: iStock

Продукти:

2 броя пилешки гърди без кост
2 супени лъжици зехтин
1 сладък картоф на кубчета
½ глава червен лук, нарязана
1 малък патладжан, нарязан
2 скилидки чесън, пресовани
1 супена лъжица настърган джинджифил
2 чаени лъжици куркума
½ чаша пилешки бульон
 
Приготвяне:
 
Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Сложете нарязаното пилешко в него. Запържете до кафяво, като разбърквате постоянно за около 5 минути. Добавете сладкия картоф и лука. Готвене с разбъркване, докато лукът стане полупрозрачен. След това добавете патладжана, чесъна, джинджифила и куркумата. Гответе, докато започнат да се отделят аромати. Залейте с бульона, намалете котлона и оставете да покъкри за около 20 минути, докато се сгъсти.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase