Снимка: istock

В нея няма картофи и фиде, но включва два много важни компонента за изгаряне на излишните мазнини – джинджифил и корен от целина.

 
Ето и необходимите съставки за нейното приготвяне:
  • 1,5-2 л вода
  • 300 г пилешко/пуешко филе или телешко месо
  • 300 г броколи
  • 1 корен от целина
  • 1-2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 супена лъжица настърган корен от джинджифил
  • 1 супена лъжица зехтин (по желание)
  • пресни билки
Нарежете месото като за супа и го сложете да се вари. Целината се нарязва на кубчета, лукът на тънки колелца, морковите се настъргват на едро ренде, а броколите също се нарязват на по-малки розички. Когато месото е почти готово може да прибавите и зеленчуците заедно с билките, зехтина и да варите докато омекнат.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase