Снимка: iStock

Продукти:

2 яйца
1 чаша зехтин/ олио
2 чаши захар
2 чаени лъжици канела
½ чаена лъжица сол
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка сода
1 ванилия
4 чаши ябълки, обелени и нарязани
 
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете мазнината с яйцата и разбийте с миксер. Добавете захарта, ванилията и отново разбийте. Отделно смесете или пресейте заедно сухите съставки. Много бавно добавете сухата смес към сместа с яйцата. Разбъркайте с дървена лъжица, защото сместа ще стане много гъста за миксер.
 
Подредете ябълките в леко намазнена тава за печене. Залейте ги с тестената смес. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до златисто. Сервирайте с топка сладолед.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase