Снимка: iStock

Продукти:

1 чаша бял ориз
1 л прясно мляко
½ чаша захар
¼ чаена лъжичка сол
2 разбити яйца
½ чаена лъжичка ванилия
1 чаена лъжичка масло
1 щипка индийско орехче
1 шепа стафиди, напоени в малко ром
 
Приготвяне:
 
В тенджера на средна температура загрейте млякото. Преди да е кипнало го свалете от огъня. В него добавете ориза, захарта и солта. Разбъркайте добре. Бавно прибавете разбитите яйца, за да не станат на парцали. Добавете ванилията и маслото. Изсипете сместа в тава за печене. Поръсете с индийско орехче. Печете за 40 минути в загрята на 175 градуса фурна, като на 20-ата минута разбъркайте много добре и прибавете пияните стафиди. След като пудингът е готов го разпределете в подходящи чаши или малки купички.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase