Снимка: iStock

Продукти:

  • 6 резена бекон
  • 1 и ½ чаени лъжици зехтин
  • ½ чаша ситно нарязан лук
  • ½ чаша нарязани моркови
  • 1 стрък целина, нарязан
  • 4 чаши пилешки бульон, разтворен
  • 4 чаши нарязани на кубчета картофи
  • 1/8 чаена лъжичка стрита суха люта чушка
  • ½ чаша настърган кашкавал по избор
  • 1-2 щипки сол
Приготвяне:
 
Запържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете го върху кухненска хартия. Междувременно пригответе зеленчуците. Загрейте зехтина в тенджера. Запържете зеленчуците за няколко минути. Добавете бульона. Оставете го да заври и прибавете картофите. Намалете температурата. Варете, докато картофите омекнат. След това добавете и настъргания кашкавал заедно с бекона. Овкусете със сол и подправки по избор.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase