Снимка: YouTube

"Мамо, защо ме замерят с камъни? Толкова голямо чудовище ли съм?", попита малкото момче, а майка му го погледна със сълзи на очите. От ъгъла някой хвърли нов камък, но този път той не успя да достигне целта си. Търкулна се в краката на малкото момче, а майка му погледна как разбойникът бяга с всички сили от местопрестъплението.

Жената приклекна до сина си, погали го и прошепна с майчина загриженост:

- Милия ми Лалит, ти си най-прекрасното дете, за което един родител може да мечтае. Ти си различен и това е нещо хубаво, милият ми. Просто коства голямо усилие на онези, които не могат да оценят добрината ти, за да го разберат.

И тогава майката взе камъчето, заровило се в пръста пред краката им и го подаде на сина си: "Лалит, когато някой хвърля камъни по теб, с тях не трябва да градиш стени. Изгради мост, сбъдни мечтите си и не се предавай, момчето ми".

13-годишният Лалит е реален герой. Момчето е от централната част на Индия и изглежда като излязло от фантастичен филм. Малкият Лалит прилича на върколак, а причината е рядко заболяване, с което са диагностицирани едва около 50 души по цял свят.  Момченцето е с голямо окосмяване по цялото лице, което прилича досущ като козина. Причината е генетична аномалия, наречена Хипертрикозия.

Родителите на Лалит разбират, че детето им е различно, още когато момчето се ражда. Майка му разказва колко изненадани са били да видят цялото малко телце на своето бебе, покрито в толкова много косми.

“Незабавно помолихме лекарите да го прегледат, но ни обясниха, че за болестта му няма лечение”, разказва майката на Лалит.

Макар външния си вид, вече 13-годишният тийнейджър се радва на особена популярност в училище и има много приятели. Въпреки това обаче непознати хора на улицата често го поглеждат с лоши очи и го наричат “маймуна”. Други деца са хвърляли камъни по него, обиждали са го.

"Понякога ми се иска да съм като другите деца, но не мога да направя нищо по въпроса. Трябва да свикна с това, което съм и през повечето време се чувствам удобно в кожата си", разказва пред “Дейли мейл” младежът.

Лалит е шестото дете в семейството. Има 5 по-големи сестри и се появява на бял свят след продължителните молитви на родителите си, които мечтаели да имат момче.

13-годишният младеж расте като едно здраво дете, макар и понякога да изпитва трудности с дишането и често да не може да вижда заради голямото количество козина. Макар рядкото си заболяване, Лалит е едно амбициозно дете. Учителите и близките му приятели го описват като атлетичен и умен младеж. 13-годишното момче мечтае да стане полицай и да изкарва парите си като "честен служител на реда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase