Снимка: iStock

Продукти:

  • 500 г кайма смес или говежда
  • 1/2 чаша галета
  • 1/4 чаша настърган пармезан
  • 1/2 малка глава лук нарязана на ситно
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 1 ч.л. розмарин сушен или пресен, но много ситно нарязан
  • няколко стръка наситнен магданоз
  • 1 ч.л. наситнен босилек или сушен
  • 2 скилидки стрит чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 голямо яйце
Приготвяне:
 
Сложете каймата в купа и прибавете към нея останалите съставки. Размесете я добре и оформете малки кюфтенца. За да оформите лесно каймата на топчета, намазнете леко ръцете си с олио или зехтин. Сложете кюфтенцата в тава върху хартия за печене.
 
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase