Снимка: iStock

Продукти:

  • 3 броя пилешки гърди без кожа
  • брашно за овалване
  • 2 големи бучки масло
  • 400 г пресни гъби по ваш избор
  • 1 малка глава лук
  • 2 стрити скилидки чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 100 мл пилешки бульон
  • 150 мл готварска сметана
  • сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Овкусете месото със сол и черен пипер. Сложете брашното в чиния, след което оваляйте месото в него и изтръскайте излишното. В добре загрят тиган разтопете 1 голяма бучка масло. Сложете пилешкото и гответе до получаване на златиста коричка от двете страни. След това го отделете в чиния и в същия тиган добавете още 1 голяма бучка масло.
 
Прибавете към нея нарязаните гъби и лук. След като поомекнат сложете чесъна, а след 1-2 минути виното и бульона. Овкусете със сол и черен пипер. Когато сместа се посгъсти сложете сметаната и месото. Гответе още няколко минути и сервирайте.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase