Снимка: Reuters

Илон Мъск, отново воден от стремежа си да направи света едно по-хубаво и чисто място, реши да направи всички патенти на Tesla публично достъпни за всички, които имат желание да ги ползват, без да се налага да плащат такси.

Още по темата

В своя блог, футуристът заявява, че компанията му няма да предявява никакви патентни искове към онези, които използват добросъвестно технологиите на Tesla.Това е удивителен жест в епоха, когато компаниите защитават в своите граници всеки малък напредък в технологията и често водят съдебни битки помежду си.

Илон Мъск е категоричев, че мисли само за спасението на света от климатичните промени и прави всичко възможно за развитие на технологиите за електромобили.

В духа на движението за отворен код, Tesla дори е премахнала стената от патенти в лобито на централния си офис в Пало Алто, съобщава още шефът на компанията.

Нещо повече, Илон Мъск казва, че не вярва в патентите, полза от които извличат не изобретателите, а гигантските корпорации и техните юристи. Според него, патентите потискат и задушават прогреса.

Но има и уловка. Всеки, който иска да ползва патента на Tesla, ала после продава колите си по-скъпо, ще бъде санкциониран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase