Снимка: iStock

 Продукти:

  • ¼ чаша мед
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1/8 чаена лъжица сушена червена чушка, стрита
  • 1 и ½ супени лъжици зехтин
  • 2 броя пилешки гърди без кост
 
Приготвяне:
 
Смесете меда, соевия сос и червената чушка в купа. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете нарязаното на едри късове пилешко, докато покафенее или за около 5-6 минути. Добавете сместа с меда в тигана и разбъркайте добре, за да полепне добре по пилето. След около 5 минути или когато сосът се посгъсти и се глазира, свалете от огъня и сервирайте с гарнитура по избор.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase