Снимка: iStock

Продукти:

4 броя пилешки гърди без кост
250 г сурови нудълс
1 чаша гъбен бульон
1 чаша пилешки бульон
1 чаша заквасена сметана
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 чаша маслени крутони
½ чаша масло, разтопено
 
Приготвяне:
 
Поставете пилешкото месо във вряща вода, за да се свари. Варете, докато месото побелее или около 12 минути. Извадете месото и го отцедете. Оставете настрана да изстине и го накъсайте на дребни парченца. Разбъркайте го с нудълсите.
 
В отделна купа смесете гъбения, пилешкия бульон и сметаната. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте сместа и залейте пилето с нудълсите.
 
Разтопете маслото на средна температура. Добавете го към крутоните и разбъркайте, така че да полепне добре по тях. Добавете и тях към сместа.
 
Прехвърлете всичко в тава за печене или йенска купа с капак и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase