Снимка: Булфото

За ненадминатия майстор на словото Йордан Радичков ще си говорим в първата седмица на Новата година. Писателят е едно от най-емблематичните имена в новата българска литература, отличаващ се със самобитния си стил и запомнящите се фрази.

Затова и интересът към неговото творчество е толкова голям. Два пъти е номиниран за Нобелова награда за литература. Произведенията му са превеждани на 37 езика и са издадени в 50 страни по света. Напуска живота на 21 януари през 2004 година.

Днес във "Фамилно" ще си спомним за него, благодарение на снаха му Мария Статулова, която е една от най-щурите, забавни и талантливи актриси, всенародна любимка, играла в най-емблематичните български филми. 

В рубриката за здравословно хранене Асен Манасиев ще ни води на обяд във Виетнам. Виетнамските рецепти включват рибен сос, соев сос, ориз, пресни билки, плодове и зеленчуци. Сред широкия спектър от използвани подправки се отличават най-вече лимонената трева, виетнамската мента, кориандърът и листата на тайландския босилек.

Традиционното виетнамско готвене се характеризира със свежестта на съставките, минималното използване на олио и широкото използване на различни ароматни билки и зеленчуци, поради което виетнамската кухня се счита за една от най-здравословните в света.

Гледайте ни от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

ИМАМ ПОЧТИ ВСИЧКИ НА РАДИЧКОВ, ПЕТ ОТ ТЯХ С АВТОГРАФ, А МАРИЯ МОЖЕ ДА СИ РАЗТЕГА ЛОКУМИ, КОЛКОТО СИ ИСКА. ЕДИНСВЕНИЯТ БЪЛГАРИН ПРЕДЛОЖЕН ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА Е ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ.

25

тъй тъй

преди 3 години

И да плюете,и да се превъзнасяте,Радичков си е Радичков,един оригинален самобитен писател,невероятно български!Дали е щял да вземе някаква си награда няма никакво значение!Когато българите изчезнат,по Радичков и Хайтов ще съдят какъв народ са били,и ще се чудят защо тези хора са загинали!?

24

Анонимен

преди 3 години

Радичков има и книга за жабите. Струва си да се прочете.